‘Ik wil stoppen met roken’

Stoppen met roken is voor veel mensen een moeilijk maar zeer belangrijk besluit. Omdat iedereen weet hoe lastig het kan zijn vast te houden aan dit besluit, kan acupunctuur hierbij ondersteuning bieden.

In de literatuur worden verschillende cijfers vermeld wat betreft het succes van de anti-rookbehandeling met acupunctuur. Gemiddeld ligt de kans van slagen tussen de 50 en 70%.
Zeer belangrijk is dat u ook zelf definitief wilt stoppen met roken. Acupunctuur neemt uiteraard niet de motivatie en het doorzettingsvermogen over…

Wat doet acupunctuur dan wel?
Met acupunctuur kunnen de ontwenningsverschijnselen na het stoppen met roken worden verminderd. Deze verschijnselen treden op doordat het lichaam verslaafd is geraakt aan nicotine. Dit leidt tot een zowel geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid van deze stof.

De ontwenningsverschijnselen geven vaak een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust en eet- en snoepaanvallen. Uiteindelijk zal uw lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt vaak enkele weken tot maanden. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur doorbreekt zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid en is daardoor bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.
Daarnaast wordt per persoon tijdens de behandeling bekeken welke belangrijke oorzaken en/of bijwerkingen van het (stoppen met) roken behandeld moeten worden
Gemiddeld zijn 2 behandelingen in de eerste week afdoende om met roken te stoppen. Er worden  meerdere naaldjes geplaatst op specifieke punten in het oor en op het lichaam. Aansluitend plaats ik verblijfsnaaldjes in het oor. Dit zijn zeer kleine, vrijwel onzichtbare knopjes die ongeveer 1 week  blijven zitten en ook na de acupunctuurbehandeling ondersteuning bieden.