Acupunctuur bij klachten samenhangend met zwangerschap.

Het is zover; u bent zwanger! Een heerlijke periode breekt aan waarin u zich voorbereidt op de komst van uw kindje. De meeste vrouwen zijn gezond zwanger en voelen zich beter dan ooit. Klachten waardoor ze voorheen geplaagd werden kunnen in deze negen maanden volledig verdwenen zijn. Voorbeelden hiervan zijn migraine en asthma.

Maar niet voor alle vrouwen is deze periode een tijd van rozengeur en maneschijn. Vrouwen kunnen last hebben van zwangerschapskwalen (ochtendmisselijkheid, lage rugklachten,vermoeidheid, jeuk, dreigende miskraam). De klachten kunnen zo zijn dat ze het dagelijkse functioneren beïnvloeden. Dat is jammer want zwanger zijn, is een bijzondere periode in het leven van een vrouw.

Volgens de oosterse filosofie consumeert het lichaam tijdens de zwangerschap behoorlijk van de aanwezige yinenergie. Meestal geen probleem wanneer er voldoende van aanwezig is. Maar soms is dit niet het geval en heeft het lichaam moeite met de nieuwe situatie. Tijdens het intakegesprek kan blijken dat er al sprake was van een zwakte van een bepaald systeem. Bijvoorbeeld kan het zo zijn dat een vrouw met een zwakke maagenergie tijdens haar zwangerschap eerder last krijgt van ochtendmisselijkheid of van maagzuur later in de zwangerschap. Energie moet ook kunnen stromen. Naarmate de foetus groeit kan het de vrije stroom van energie bij de moeder belemmeren. Energie stagneert en dit kan klachten geven zoals o.a. kortademigheid, drukkend gevoel in de buik, opboeren.

Wanneer een baby in stuitlig ligt, kan acupunctuur de kans vergroten dat het kind in de goede positie komt te liggen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit door een acupunctuurbehandeling maar liefst 25% vaker gebeurt! De kans op succes is het grootst als de behandeling rond de 33 a 34 weken wordt gestart. Acupunctuur kan ook worden ingezet om de bevalling op gang te brengen en om de pijn tijdens de bevalling te verlichten. Een behandeling met acupunctuur is een weldaad voor lichaam en geest.  Met acupunctuur worden zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is erop gericht de energiestroom in het lichaam te herstellen. Ook wordt de hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor nemen de klachten al snel af.  Acupunctuur kan helpen om je tijdens de zwangerschap fit, fijn en sterk te blijven voelen. Een groot voordeel hiervan is dat u straks uitgerust en vol vertrouwen aan de bevalling kunt beginnen!