Ik ben Marie José Arts en ben naast acupuncturist ook werkzaam geweest als fysiotherapeut in een zelfstandige praktijk. De opleiding klassieke acupunctuur heb ik afgerond in 1996 aan de EUTCM in Utrecht. In 2013 heb ik de opleiding Chinese Kruidenleer met goed resultaat afgesloten aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai en heb de bevoegdheid om een passende kruidenformule voor te schrijven. Aansluitend heb ik een kruidenstageperiode gevolgd in het TCM Hospital of QingDao.

Vele jaren heb ik het beroep van acupuncturist uitgeoefend naast mijn werk als fysiotherapeut. Inmiddels ben ik gestopt als fysiotherapeut en bestaan mijn werkzaamheden volledig uit het geven van behandelingen TCM.

Naast de gevolgde reguliere nascholingen heb ik in 2004 en 2009 mijn acupunctuurkennis verdiept in Beijing en Chengdu. In mijn werkwijze is het uitgangspunt van de therapie steeds een TCM (Traditional Chinese Medicine) diagnose. Behandeling vindt plaats met een combinatie van acupunctuur, kruidenleer, bewegingsleer en adviezen betreffende leefstijl en voeding. Als lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) ben ik dienovereenkomstig gehouden aan alle daaruit voortvloeiende verplichtingen.

Locatie

Het adres van de praktijk is Sint-Jorisveld 1, 2023GD Haarlem.  Parkeren is mogelijk in de parkeergarage Cronjéstraat  (1,40 euro per uur), ingang aan de Kleverlaan. Als u bij het inrijden van de parkeergarage rechtsafslaat, dan treft u de uitgang rechts in de hoek. De ingang van de praktijk bevindt zich op de begane grond.