Vol vertrouwen de bevalling tegemoet.

Bijna iedere vrouw ziet enigszins op tegen de bevalling. Zeker wanneer je openstaat voor alle bevallingsverhalen om je heen dan word je er niet geruster op. Maar snel naast je neerleggen deze goedbedoelde informatie over bevallingen variërend van soepelverlopend tot horrorscenario. Want weet iedere bevalling verloopt anders en je weet van te voren nooit hoe het gaat uitpakken.

Maar je kunt je wel enigszins voorbereiden op een bevalling. Pre-birth acupunctuur is een veilige methode ter voorbereiding op een zo efficiënt mogelijke bevalling. In veel ziekenhuizen en klinieken in onder andere Duitsland is het heel normaal om pre-birth acupunctuur in te zetten als onderdeel van de voorbereiding op de bevalling. En met succes, zo blijkt uit diverse onderzoeken waar ook vroedvrouwen aan meewerkten. Zij adviseren om pre-birth acupunctuur aan alle zwangeren aan te bieden. De behandeling bestaat uit een aantal acupunctuursessies vanaf week 36 van je zwangerschap. De behandeling vindt eenmaal
per week plaats.

Uit diverse onderzoeken komen de volgende resultaten naar voren:

  • Vrouwen die pre-birth acupunctuur ondergaan krijgen vaker een spontane bevalling rondom hun uitgerekende datum. En wanneer opwekking nodig was, reageerde zij goed op acupunctuur en gingen efficiënt een natuurlijke bevalling in.
  • Vrouwen die pre-birth acupunctuur ondergaan hebben minder vaak opwekking van de bevalling en minder medische ingrepen nodig, dus hebben meer kans op een natuurlijke bevalling.
  • Vrouwen die pre-birth acupunctuur ondergaan hadden een significant kortere (actieve) bevallingstijd dan vrouwen zonder pre-birth acupunctuur. (6h36 in vergelijking met 8h02).
  • De bevalling verloopt soepeler: De ontsluiting verloopt makkelijker en de weeën zijn beter op te vangen.
  • Je ervaart minder stress in de laatste weken van je zwangerschap en zit beter in je vel.

Bevalling op gang brengen.

Wanneer je tegen de uitgerekende zwangerschapsdatum loopt of hier overheen bent dan kan acupunctuur prima aangewend worden om de bevalling op gang te brengen. Bij het behandelen van een zwangere wordt het afgeraden om een aantal punten te prikken. Deze zouden een miskraam/vroeggeboorte kunnen veroorzaken. Het zijn juist deze verboden punten die aangewend kunnen worden om het lichaam een sein te geven dat het zover is. Naast beïnvloeding via acupunctuur geef ik uitleg van de punten die gemasseerd kunnen worden in de aanloop naar de bevalling.